الاصــــــــــــــــــــدقاء
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الاصــــــــــــــــــــدقاء

دايــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــما الى الابد
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ديك حبش (رومي) محشي

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وصال
Admin
Admin
وصال


انثى
عدد الرسائل : 193
العمر : 42
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime1/1/2008, 3:27 am

ديك حبش (رومي) محشي
>>>>>*<<<<<<


ديك حبش (رومي) محشي 9080149891074067054


المقادير

1- للحشو

2 كوب أرز
4 كوب ماء
2/1 كوب زيت زيتون
2 بصل كبير مفروم
6 فص ثوم مفروم
2/1 كيلو سجق (نقانق) مقطع قطعاً صغيراً
1 كوب صنوبر محمص
1 كوب شمر طازج مبشور
1 كوب جبن رومي مبشور
2 صفار بيض
1 ملعقة كبيرة بابريكا (فلفل أحمر حلو)
2/1 كوب بقدونس مفروم
4/1 كوب مراميه
ملح وفلفل

2- للديك

1 ديك حبش (رومي) حوالي 8 أو 10 كيلو جرام
2/1 1 كوب ملح خشن
1 كوب زبد
2/1 كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم (أو 1 ملعقة كبيرة زعتر جاف)
1 ملعقة صغيرة بشر ليمون
4/3 ملعقة صغيرة ملح
4/3 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 بصل مقطع
4/1 كوب كرفس مقطع
4/1 كوب جزر مقطع
4 فص ثوم

3- للصلصة

4 كوب ماء
2 ملعقة كبيرة زبد
2 ملعقة كبيرة دقيق
ملح وفلفل

الطريقة

1- للحشو

-يُغلى الأرز في الماء ويتبل بقليل من الملح لمدة 10 دقائق ويصفى.
-يُسخن نصف كوب زيت الزيتون ويضاف إليه البصل المفروم ويقلب حتى يحمر قليلا ثم يضاف إليه الثوم المفروم والسجق المقطع.
-تُخفف الحرارة ويطهى المزيج لمدة عشر دقائق ثم يضاف الصنوبر المحمص.
-يُخلط الجبن المبشور وصفار البيض والبابريكا والبقدونس المفروم والمرمية والأرز في وعاء كبير.
-تُضاف خلطة البصل والسجق إلى خليط الأرز وتقلب المحتويات جيدًا وتترك في الثلاجة حتى تبرد.

2- للديك

- يغسل الديك جيداً، ويذاب الملح في كمية ماء تكفي لتغطية الديك، ويترك في الماء المملح لمدة ساعتين، ثم يشطف ويجفف.
-يمزج الزبد وعصير الليمون والزعتر وبشر الليمون والملح والفلفل جيداً.
-يرفع الجلد من جهة الرقبة بحيث تدهن نصف كمية خليط الزبد بين اللحم والجلد.
-يدعك داخل الديك بربع كمية خليط الزبد.
-يُحشى بخليط الأرز البارد وتربط الرجلين للمحافظة على الحشو داخل الديك.
-يدهن الديك بالمتبقي من خليط الزبد.
-يوضع البصل والكرفس والجزر والثوم في قاع الصينية، ثم يوضع الديك.
-يخبز في فرن حرارته 325 درجة فهرنهيت لمدة 2 ساعة، مع دهنه من حين لآخر بالسائل المتساقط.
-يغطى الديك بورق الألومنيوم (مع مراعاة عدم لصق الورق للديك) ويخبز لمدة 2/1 1 ساعة حتى ينضج.
-يرفع الديك من الصينية ويوضع في طبق التقديم، يغطى بورق الألومنيوم ويترك جانباً أثناء إعداد الصلصة.


3- للصلصة

-يضاف الماء للسائل والخضار المتبقي من طهي الديك في نفس الصينية ويقلب على نار متوسطة حتى يغلي.
-يطحن الخليط في الخلاط الكهربائي، ثم يصفى.
-يحمر الدقيق في الزبد قليلا حوالي خمس دقائق، ثم يضاف الخليط المصفى مع التقليب باستمرار حتى يغلظ قوام الصلصة.
-تتبل بالملح والفلفل.
- تقدم مع قطع من لحم الديك والحشو.

يمكن عمل الديك بالكامل أو تقطيعه إلى أجزاء، كما يمكن استخدام الطريقة نفسها لحشو خروف صغير


وبالهناو الشفااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عيون القلب
وسام الحضور الدائم
وسام الحضور الدائم
عيون القلب


انثى
عدد الرسائل : 990
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

العب
نقط المسابقه:
ديك حبش (رومي) محشي Left_bar_bleue40/9ديك حبش (رومي) محشي Empty_bar_bleue  (40/9)

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime1/1/2008, 9:17 pm

ايه الحلاوه دى انا جوووووووووعت كده تسلم اديكى يا لولا يا حبيبه قلبى جمييييل جدا وهجرب وابقى اقوووولك فشلت ولا نجحت Embarassed Razz
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وصال
Admin
Admin
وصال


انثى
عدد الرسائل : 193
العمر : 42
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime5/1/2008, 4:20 pm

اكيد لازم تجربى امال انا بجيب الحاجات دى لميين هههههههههههه
ربنا يكون فى عونهم فى البيت بقى

نورتى المطبخ يااحلى عيون فى الدنيا
مستنيه نتيجه التجربه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
white page
مشترك ممتاز
مشترك ممتاز
white page


انثى
عدد الرسائل : 494
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

العب
نقط المسابقه:
ديك حبش (رومي) محشي Left_bar_bleue12/12ديك حبش (رومي) محشي Empty_bar_bleue  (12/12)

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime12/1/2008, 7:10 pm

ايه الجمال دا بس
الا هو بيتاكل ازاي والله جميل اوىى
ماشاء الله تسلم الايادي
المره الجايه تبقى تنزلي عينات مع الموضوع مش حينفع كدا
يعني ادخل اتفرج واجوع كده دا يرضيكي ههههههههههههههههه
بجد تسلمي يا وصال

lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وصال
Admin
Admin
وصال


انثى
عدد الرسائل : 193
العمر : 42
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime13/1/2008, 1:56 am

ههههههههه
عنيا ياشوشو انتى تأمرى ممكن كمان نعمل دليفرى مع الموضوع
علشان مش تتعبووا ونوصل الطلبات لغايه البيت ياسلام احنا عندنا كام شوشو فى الدنيااا
نورتى المطبخ ياجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
white page
مشترك ممتاز
مشترك ممتاز
white page


انثى
عدد الرسائل : 494
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 31/12/2007

العب
نقط المسابقه:
ديك حبش (رومي) محشي Left_bar_bleue12/12ديك حبش (رومي) محشي Empty_bar_bleue  (12/12)

ديك حبش (رومي) محشي Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك حبش (رومي) محشي   ديك حبش (رومي) محشي I_icon_minitime13/1/2008, 5:30 am

ههههههههههههههههه
دا بنورك يا احلى وصال في الدنيا دي كلهااا
تقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ديك حبش (رومي) محشي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الاصــــــــــــــــــــدقاء :: منتدى الراجل والست :: زينات وولدها البنات :: مطـعم الجـعان-
انتقل الى: